Naar boven ↑

mr. Iris Kieft

Iris Kieft is advocaat en associate partner bij NautaDutilh.

Iris Kieft adviseert en procedeert op het gebied van omgevingsrecht, duurzaamheid, circulaire economie en klimaatverandering. Haar focus ligt daarbij op de sectoren energie & infrastructuur en industrie. Iris is betrokken, pragmatisch en doelgericht. Ze helpt haar cliënten door het complexe juridische landschap te navigeren zodat zij hun projecten efficiënt kunnen realiseren.

Iris heeft ervaring met regionale, nationale en internationale zaken, waarbij ze voor zowel (semi)overheden als het bedrijfsleven heeft opgetreden. Recent was ze betrokken bij de aanleg van elektriciteitsinfrastructuur, de herstructurering van grote chemiesites en het opzetten van een collectief systeem om invulling te geven aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor de e-waste sector. Voor grote Nederlandse industriële spelers heeft ze geprocedeerd bij het Hof van Justitie van de Europese Unie over de implementatie van het Europese emissiehandelsysteem (EU ETS).

Voordat Iris in de herfst van 2021 in dienst trad bij NautaDutilh, was zij partner bij omgevingsrechtelijk nichekantoor ENVIR Advocaten. Iris startte haar loopbaan als advocaat in 2008 bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar ze lid was van de Sectorgroep Energie en op de kantoren in Londen en Beijing heeft gewerkt.